„Запослимо Србију“

„Запослимо Србију“

„Запослимо Србију“ је пројекат који спроводи Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Републике Србије. Овај пројекат има за циљ враћањe поверења дијаспори у матицу, унапређењe комуникације у складу са савременим токовима, као и стварањe доброг амбијента за привлачење инвеститора из расејања и запошљавањe у матици.

Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону је покренула посебан подсајт, са економским странама намењеним потенцијалним улагачима из дијаспоре, у којем кључну улогу имају локалне самоуправе. Овај портал треба да обједини сарадњу и ефикасност државних органа, који уз подршку припадника дијаспоре и Срба у региону могу допринети запошљавању у матици и унапређењу економске сарадње дијаспоре и Срба у региону са матицом, а нарочито са локалним самоуправама.

Више о пројекту на: ekonomija.dijaspora.gov.rs/zaposlimo-srbiju

Учешће Канцеларије за сарадњу са дијаспором Града Ниша у пројекту „Запослимо Србију“

У оквиру пројекта „Запослимо Србију“ предвиђено је именовање контакт особа (официра за везу), у локалним самоуправама и градским општинама, за пружање информација о инвестиционим потенцијалима и (предлозима) пројеката.

Официр за везу има следеће дужности:

– да прибавља податке од надлежних локалних институција у циљу промовисања инвестиционих потенцијала и приоритетних предлога пројеката локалне самоуправе и градских општина;

– да ажурира податке на подсајту економског сектора Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Републике Србије, као и на сајту Канцеларије за сарадњу са дијаспором Града Ниша;

–  да обавештава надлежне локалне институције о упитима потенцијалних инвеститора, партнера и сарадника из дијаспоре и Срба у региону и да учествује у пружању адекватне асистенције у оквиру својих надлежности;

– да припреми и ажурира базу података о успешним привредницима у дијаспори, као и о њиховим пројектима у сопственом граду / градској општини, али и изазовима са којима се сусрећу приликом улагања.

База података садржи информације о предлозима пројеката и самим пројектима из следећих области: пољопривреда, рударство, производно занатство, индустрија, грађевинарство, заштита животне средине, саобраћај, извоз, туризам, образовање и др. Пројекти могу бити различитог карактера: инвестициони, пројекти јавно-приватног партнерства (ЈПП), пројекти пословне сарадње, пројекти у форми локалне иницијативе или пројекти који се (су)финансирају кроз неки од фондова.

(Предлози) пројеката дају увид посетиоцима сајта о томе шта се ради на локалу, који су то планови за будући развој града и пружају могућност за тражење и укључивање партнера, или суфинансијера, у пројекте кроз активну промоцију коју обавља Канцеларија за сарадњу са дијаспором Града Ниша.

На овом линку се налази база (предлога) пројеката, а за све додатне информације можете контактирати Канцеларију за сарадњу са дијаспором Града Ниша.

Период имплементације: 2013-2014.

loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms