Сарадња са Високом техничком школом

Начелник Службе за послове градоначелника Дејан Андрејевић и директор Високе техничке школе струковних студија у Нишу проф. др Дејан Благојевић потписали су Протокол о сарадњи који предвиђа да се у наредних годину дана Канцеларији за сарадњу са дијаспором омогући ажурирање, одржавање и унапређење WEB презентације, коју ће кроз стручну праксу реализовати студенти студијског програма савремене рачунарске технологије на Високој техничкој школи. За одржавање интернет странице Канцеларије за сарадњу са дијаспором биће задужен један асистент и један студент.

SAMSUNG

- Ово је само први корак у сарадњи са Високом техничком школом и пример који показује на који начин ће се остваривати сарадња и са другим сличним високошколским институцијама, на обострану корист, рекао је овом приликом начелник Службе за послове градоначелника Дејан Андрејевић.

Директор Високе техничке школе струковних студија из Ниша истакао је да ће ова устанива подржати рад канцеларије за сарадњу са дијаспором  јер је пропзнала значај канцеларије за развој града и региона уопште.

- Подршка раду канцеларије огледаће се пре свега у развоју и одржавању ИТ сегмента рада, кроз унпређење и одржавање WЕБ презентације, креирање и одржавање база података, израду и одржавање одговарајуће андроид апликације и слично, а све у склопу реализације обавезне стручне праксе у завршној години студија на студијском програму Савремене рачунарксе технологије. На овај начин, кроз сарадњу са локалном самоуправом, ВТШ Ниш и њењи студенти имају прилику да представе своје стечене компетенције и капацитете, као и да дају свој допринос развоју града и региона, рекао је директор Благојевић.

Висока техничка школа струковних студија је основана 1976. године, а данас је то савремена високошколска државна установа која на основним струковним студијама реализује студијске програме: индустријско инжењерство, друмски саобраћај, комуникационе технологије, савремене рачунарске технологије, грађевинско инжењерство и заштита животне средине и просторно планирање. На специјалистичким струковним студијама у Високој техничкој школи реализују се следећи студијски програми: индустријска екологија, безбедност друмског саобраћаја, комуникационе технологије, савремене рачунарске технологије и комунално инжењерство.

 

loading