Само упорност показује резултате


dijasporanis.com - zeljo-bobar

У оквиру „Месеца успешних Срба у Аустрији“, нишка публика је путем скајпа у сали биоскопа Купина разговарала са бизнисменом српског порекла Жељком Бобаром, који живи у Бечу. Он је одрастао и школовао се у аустријској престоници, а сада је успешан предузетник, чија компанија „Kocos Tehnology“ послује у још 17 европских земаља. Овај дипломирани инжењер електротехнике води мултинационалну компанију која се бави производњом, развијањем и продајом система за тестирање опреме која производи електричну енергију и система за ласерско праћење контроле квалитета. Он је и председник Клуба српских привредника у Аустрији.

Упорност, професионалан однос са купцима и умрежавање јесте оно што је потребно за успешан бизнис“, рекао је Бобар на самом почетку свог излагања, али је додао да је Србима врло тешко да се пробију на аустријско пословно тржиште, због слабог познавања немачког језика. Поред савладаног језика, вештина преговарања, познанства, везе, али и новац, основни су услови доброг предузетништва, навео је Бобар.

Осим могућности двомесечног учења немачког, могуће је отићи на разне курсеве и обуке, а све уз помоћ Клуба српских привредника. До сада је ово удружење помогло многим људима са наших простора да се повежу са разним послодавцима и запосле се.

Присутним студентима, као и свим заинтересованима, поручио је да могу да му пошаљу CV мејлом и евентуално добију могућност да у његовој компанији буду практиканти.

Анђела Стојановић

Извор: http://dijasporanavezi.rs

loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms