Портал „Дијаспора на вези“ на услузи Србима у расејању

dijasporanis.com - dijaspora na vezi

Портал „Дијаспора на вези“ (www.dijasporanavezi.rs) промовисан је, уз присуство великог броја медија и организација за сарадњу са дијаспором, у Медиа и реформ центру у Нишу. Овај портал је резултат истоименог пројекта Медиа и реформ центра Ниш, који се реализује уз подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова, и у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором Града Ниша.

Координаторка пројекта „Дијаспора на вези“ Ивана Илић-Стојадиновић рекла је да је „циљ овог портала да генерише вести из из дијаспоре и служи као извор информација пре свега Србима изван матице, али и као информатор матици о активностима и деловањима у дијаспори. На идеју за формирање оваквог портала дошли смо након округлих столова одржаних у Медиа и реформ центру на којима су представници из дијаспоре истакли као велики проблем то што немају где да пласирају информације о својим активностима. То је био подстицај да покренемо сајт који садржи информације из различитих области – привреде, културе, образовања, спорта…“

Пројекат „Дијаспора на вези“ један је од преко две стотине пројеката које ове године финансира Управа за сардњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова. Помоћник директора поменуте управе Вукман Кривокућа каже да је за „њихово финансирање издвојено укупно 85.000.000 динара. Подржали смо пројекте који поспешују економску, научну, културну, образовну и спортску сарадњу како са дијаспором тако и са нашим регионом“.

Град Ниш је кроз Канцеларију за сарадњу са дијаспором партнер на пројекту „Дијаспора на вези“. Шефица Канцеларије Бојана Пејчић напомиње да „пројекат Дијаспора на вези није само информативног карактера већ је реч о стратешком пројекту, који има простора за развој, а развој се огледа у томе да отвара врата за нове међународне сарадње“.

Током презентације се окупљенима путем Скyпе-а обратио и новинар из Канаде Зоран Кљајић, који каже да је постојање оваквог портала добро дошло, јер је „чињеница да се медији на српском језику у Канади због недостатка новца гасе“.

Координатор Ивана Илић-Стојадиновић напомиње да „иако пројекат Дијаспора на вези траје до јула, сва је прилика да ће истоимени портал функционисати много дуже, јер се за само три недеље, колико је сајт активан, јавило много заинтересованих да се рекламира управо на www.dijasporanavezi.rs“.

loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms