NiCAT кластер представио привредне потенцијале у Бечу

dijasporanis.com - bec

NiCAT Кластер, заједно са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором Града Ниша, као и Регионалном развојом агенцијом Југ и Савезом Срба у Аустрији организовао је презентацију привредних и инвестиционих потенцијала Града Ниша дијаспори у Аустрији. Презентација потенцијала нишке привреде и могућности за сарадњу одржала се 06.маја у Бечу у просторијама Социјалдемократског привредног савеза, као и на Данима српске културе.

Менаџер NiCAT кластера, Горан Младеновић указао је да је у Бечу представљено 170 високотехнолошких компанија, а део тих компанија, њих тридесет, је удружено у Нишки кластер напредних технологија. Такође, у Бечу су презентовани не само потенцијали у високим технологијама већ и потенцијали нишког региона. „Сарадња са дијаспором је двосмерна прича и морамо да уложимо много времена и енергију да би та сарадња била плодоносна“, нагласио је Горан на самој презентацији.

Драгана Стојановић из Регионалне развојне агенције Југ у Бечу је представила каталог за потенцијалне инвеституре, у коме су наведене могућности за улагања у нишки регион, то јест Нишаву, Топлицу и Пирот. Каталог садржи све локације, али и све оно што очекује улагаче, као и олакшице које нуди држава у нишавском региону.

Бобан Веселић, професор Електронског факултета у Нишу, презентовао је потенцијале Електронског факултета, образовне и научно истраживачке активности, као и комерцијалне активности – трансфер технологија, али је истакао и предлоге за сарадњу на ЕУ пројектима.

Пројекат „Промоција привредних и инвестиционих потенцијала Града Ниша дијаспори у Аустрији“ суфинансиран је од стране Министарства спољних послова Републике Србије, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у регион, а Председник Савеза Зоран Алексић, заједно са својим колегама, пружио је потпуну подршку у реализацији пројекта стављајући на располагање своју инфраструктуру и контакте које има.

Извор: http://www.ni-cat.org

loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms