Poziv za besplatni tromesečni kurs srpskog jezika preko SKAJPA (Skype)

Skype casovi

Poziv za besplatni tromesečni kurs

srpskog jezika preko SKAJPA (Skype)   

 

Kancelarija za saradnju sa dijasporom Službe za poslove gradonačelnika Niša, Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu i OCD Proaktiv pozivaju pripadnike dijaspore staorosti od 8 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa (Skype).

Nakon uspešne realizacije projekata tokom 2014. i 2015. godine, pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije nastavljamo da organizujemo i usavršavamo ovakvu nastavu. Cilj projekta je upotreba, učenje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i to kroz držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore, od strane studenata sa Departmana za srpski jezik.

Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od 15. januara do 7. februara 2016. godine. Časovi će se realizovati u periodu mart, april i maj 2016. godine, a nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu (sa odgovarajućim nivoom znanja).

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani treba da pošalju prijavu Kancelariji za saradnju sa dijasporom Grada Niša na: dijaspora.ni@gmail.com  sa naslovom Skajp (Skype) časovi. Na osnovu prijava, Kancelarija za saradnju sa dijasporom će odabrati parove nastavnik – učenik.

Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.

Za više informacija možete se obratiti Kancelariji za saradnju sa dijasporom Službe za poslove gradonačelnika Grada Niša na: dijaspora.ni@gmail.com.

Prijavu možete preuzeti: ovde

loading