Konkurs za dopisnike iz dijaspore

Konkurs za dopisnike iz dijaspore

 

Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša i Media i reform centar Niš, u saradnji sa Nišvil džez festivalom, organizovali su Konkurs za dopisnike iz dijaspore.

Opšti cilj projekta jeste da se domaćoj javnosti približe dešavanja koja se organizuju u dijaspori, kao i da se u dijaspori i inostranstvu izveštava o zbivanjima u matici.

Specifični cilj projekta je da se pobednici Konkursa predstave domaćoj javnosti i dijaspori širom sveta, kao i  da ostvare učešće na Nišvil džez festivalu, od 13. do 16. avgusta 2015. godine u  Nišu. Nagrađeni dopisnici će takođe izveštavati na srpskom jeziku za dijasporu i na zvaničnom jeziku zemlje  u kojoj žive.

Najbolji tekstovi pobednika Konkursa biće u biltenu Kancelarije za saradnju sa dijasporom Grada Niša za jul 2015. godine. Svih šest prvonagrađenih dopisnika iz dijaspore biće učesnici Okruglog stola sa temom „Unapređenje izveštavanja iz dijaspore i o dijaspori“, 14. avgusta za vreme Nišvil džez festvala 2015. Od Okruglog stola se očekuju konkretni predlozi za unapređenje izveštavanja iz dijaspore i o dijaspori.

Projekat je podržala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Period implementacije: 2015.

loading