Конференција „Очување језика, културе и идентитета и јачање положаја Срба у дијаспори“

Канцеларија за сарадњу са дијаспором Службе за послове Градоначелника Града Ниша, Филозофски факултет Универзитета у Нишу и „Медиа и реформ центар“ Ниш, под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, позивају на учешће у конференцији стваралаца из дијаспоре и матице на тему:

„Очување језика, културе и идентитета и јачање положаја Срба у дијаспори“.

Конференција ће се одржати од 15. до 17. маја 2015. године у Нишу, а њен циљ је повећање видљивости српских стваралаца у дијаспори и јачање њиховог положаја у заједницама у којима живе и раде, а такође и стварање механизама за успостављање институционалне сарадње између појединаца и удружења у дијаспори и Србији.

Конференција ће садржати четири панела:

1. Академска сарадња између дијаспоре и матице
2. Медијска слика у дијаспори
3. Допринос удружења грађана и невладиног сектора побољшању слике Срба у дијаспори
4. Историја и култура у књижевности на српском језику у дијаспори

Критеријум за све учеснике је бављење једном од наведених области: уметничким радом, академским радом, новинарством или радом у оквиру цивилног сектора, док су додатни критеријуми за учеснике из дијаспоре:

1. живот у дијаспори
2. активност у српској заједници

Овом приликом, молимо удружења у расејању да кандидују представнике који би учествовали у конференцији.

Свим учесницима биће обезбеђена исхрана, док ће учесницима из дијаспоре бити обезбеђен и смештај. Учесници ће добити сертификате Филозофског Факултета у Нишу, као и почасна признања Града Ниша за допринос у јачању положаја Срба у дијаспори.

Рок за пријаву је 15. март 2015. године, а сви заинтересовани треба да пошаљу мејл са информацијама о кандидату и његовом раду на dijaspora.ni@gmail.com.

Пријава за учеснике из дијаспоре
Пријава за учеснике из Републике Србије

Теме које садрже говор мржње, дискриминације и политичке садржаје неће бити уважене. За све додатне информације можете контактирати Канцеларију за сарадњу са дијаспором Града Ниша на dijaspora.ni@gmail.com и путем телефона +381 18 520 509.

loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms