Иван Калаузовић

Биографија аутора

Иван Калаузовић је рођен у Нишу 6. септембра 1986. године, где је завршио основну школу и Гимназију „Светозар Марковић“ природно-математичког смера, а потом и основне и мастер студије новинарства и комуникологије na Филозофском факултету Универзитета у Нишу. Још током основног и средњег образовања, истакао се литерарним радом и јавним наступима у оквиру рецитаторских смотри и бројних такмичења.

Медијску каријеру је почео да гради по уписивању студија новинарства, као део креативног погона екс-југословенског музичког такмичења „Операција тријумф“, и од тада врло радо свежину књижевног исказа и иновативних решења спарује са ужеглошћу овдашње новинарске праксе. Упоредо напредује и у IT сектору, ширећи видике како би опстао на тржишту на којем се све више цене свестраност и мултикомпетентност. Средином 2010. године остварује запажене резултате у менаџерско-продуцентском раду, те за водеће београдске продукције осваја међународна признања, али и бива ангажован од стране иностраних музичких менаџерских агенција, попут америчке Impressions Media Group-е. То га је подстакло да се опроба и у сфери односа са јавношћу, захваљујући чему стиче евровизијско искуство у Радио-телевизији Србије, али и да упише мастер студије на матичном Филозофском факултету у Нишу, не запостављајући тако ни академску каријеру.

Последњих година део је већих медијских пројеката, најчешће као новинар, продуцент, менаџер за односе са јавношћу, помоћник за нове медије и креативни професионалац. Бави се научно-истраживачким радом, пише поезију и прозу, дизајнира, креира и монтира фото, аудио и видео садржаје за различите медије. Заменик је главног и одговорног уредника часописа о туризму и путовањима „Добро јутро, Колумбо“, који се дистрибуира у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини, и уредник и истраживачки сарадник новосадског Друштва за очување сећања на Холокауст, које сарађује са центром „Симон Визентал“.

Од важнијих објављених научних референци, издвајају се његов рад на историјским монографијама „Случај Кепиро“ и „Genocide Revealed“, те међународна социолошка студија „Ideological Discourse of Culture“, коју потписују Калаузовић и проф. др Зоран Јовановић. На Филозофском факултету у Нишу, Иван негује сарадњу са професорским кадром, а неретко је и иницијатор разноликих научних пројеката и предавања. Живи у Нишу и повремено у Београду.

Списак свих блог постова овог аутора:

Дијаспори на дар

28. апр 2014.

Српска дијаспора коначно може да одахне, барем по питању вађења документације која јој је потребна. Нема више протраћених одмора и оптерећивања родитеља и родбине. Нема више чекања у редовима и очајавања због споре администрације и бизарних бирократских поступака. Решење тих проблема нашег расејања је дошло из матице, одакле и треба, и то ни мање ни више…

 

Oпширније

 


Дијаспора, то (ни)је реч

18. окт 2013.

Природа и друштво почивају на комуникацији. Да није ње, свет би стао. Она је попут камелеона – интегрише се и стапа са околином. Понекад уопште не личи на себе, не препознајемо је, али је ту и служи сврси. Што је скривенија, то је развијенија. Комуникација је двосмеран процес. Није довољно само послати информацију, већ је неопходно добити и потврду о њеном пријему.

 

Опширније

 


loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms