ДИЈАСПОРА НА ВЕЗИ

dijasporanis.com - Portal „ Dijaspora na vezi “ počeo sa radom

ДИЈАСПОРА НА ВЕЗИ

(платформа за размену информација између Срба из дијаспоре, дијаспоре и матице)

Носилац пројекта: Медиа и реформ центар Ниш

Партнер: Град Ниш

Износ добијених средстава: 400.000 дин.

 

Општи циљ пројекта је побољшање комуникације између припадника српске дијаспоре у свету, промоција њиховог стваралаштва и рада у локалним срединама у којима живе, очување српског језика, културног и националног идентитета Срба у расејању, као и поправљање слике Србије у дијаспори.

Сврха пројекта је повећан ниво информисаности Срба у дијаспори, као и матице о активностима Срба у расејању кроз садржајнију и редовну сарадњу између новинара, медија, представника удружења у дијаспори и матици, академске и пословне заједнице, уз коришћење нових технолошких видова информисања. Пројектом је предвиђено успостављање јединственог интернет портала,  www.dijasporanavezi.rs који би генерисао вести из дијаспоре служећи као извор информација пре свега Србима изван матице, али и као информатор матици о активностима и деловањима у дијаспори. Портал би био креиран на ћириличном и латиничном писму и генерисао би вести из различитих области (економија, култура, образовање, спорт, лични став – блог) на дневном нивоу . Креирана платформа би представљала јединствени информативни портал и била би полазна основа за комуникацију унутар дијаспоре и са матицом. Реализација пројектних активности је у складу са Стратегијом очувања и јачања односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону Републике Србије.

loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms