Брисање такси пун погодак: Сви лете из Ниша

Ниш — Аеродром „Константин Велики“ у Нишу имао је у првих шест месеци ове године нешто више од 32.000 путника, што је за 4.000 путника мање него у читавој 2015.

dijasporanis.com - konstantin veliki

Очекује се да број путника на нишком аеродрому у 2016. премаши 100.000, јер ће број редовних авионских линија бити повећан са садашње две (до Базела и Малмеа) на девет пошто ће авиони летети и до Мемингена, Ајндховена, Дортмунда, Берлина, Братиславе, Бергама и Дизелдорфа.

Портпарол ЈП „Аеродром Ниш“ Иванка Станисављевић изјавила је за агенцију Бета да су досашње анкете показале да је међу путницима који лете са нишког аеродрома највише људи из Србије који живе и раде у иностранству, а потом туриста и пословних људи.

„Међу туристима има наших људи који одлазе да виде Шведску и Швајцарску, али поједине туристичке организације из Србије организују и долазак Швеђана у Ниш“, казала је Станисављевић.

Како је казала протеклих месеци са нишког аеродрома у Малме су летели и туристи из Бугарске.

„Бугарске туристичке агенције имале су аранжмане који су подразумевали једнодневни обилазак Ниша, а потом лет до Малмеа“, објаснила је Станисављевић.

Досадашње анкете показале су да аеродром у Нишу првенствено користе људи са подручја од Јагодине и Крагујевца до македонске и бугарске границе, али међу путницима су и људи који живе у пограничним областима Македоније и Бугарске.

Нишки аеродром је свој успон започео након одлуке да се аеродромске таксе за одлазеће путнике снизе на три евра. Одлука током „борбе за оживљавање“ донета је крајем 2014. године, што је убрзо дало прве резултате.

Извор: b92.net

 

loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms