Даница Радојичић

Биографија аутора

Даница Нина Радојичић је рођена у Београду 5. августа 1989. године. Похађала је 13. београдску гимназију, коју је завршила 2008. као ђак генерације, да би 2013. дипломирала на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду. Године 2011. је представљала Србију на „Песми Евровизије“ у Диселдорфу нумером „Чаробан“. Од марта 2014. борави у Аустралији на докторским студијама имунофармакологије на Факултету медицине, стоматологије и здравствених наука Универзитета у Мелбурну.

Таленат за музику је показала врло рано. Од шесте године била је ученик ниже музичке школе, одсек клавир и соло певање, а ишла је и у средњу музичку школу, паралелно са гимназијом. Своју каријеру вокалног извођача, касније и кантаутора, започела је у Дечјем културном центру Београда и такмичењу „Златна сирена“. Три пута је освајала прво место и једном специјалну награду. На Фестивалу дечјег музичког стваралаштва (ФЕДЕМУС) је такође у више наврата освајала прво место за интерпретацију и композицију.

Од 2003. године, Нина се такмичи на српским музичким фестивалима на којима  осваја награде. Била је учесник и разних балканских и европских такмичења. Публика у Србији је 26. фебруара 2011, на националном  избору, са близу 15.000 гласова одлучила да управо Нина представља нашу земљу на 56. такмичењу за „Песму Евровизије“ са композицијом „Чаробан“ Кристине Ковач. Најзаступљенији наслов под којим је објављивана вест о победници био је „Чаробна Нина“.

Београдској клупској сцени Нина је позната по наступима са бендовима „Legal Sex Department“ (Legal Acoustic), односно „Club57“. Упоредо са успешном музичком каријером, успела је да напредује и у науци и да упише докторске студије имунофармакологије у Аустралији.

Списак свих блог постова овог аутора:

Потрага за станом у Мелбурну – задовољство или мука?

05. мај 2014.

Након месец и по дана проведених овде у Аустралији, успешно превазиђеног џет-лега и започетих пројеката на факултету, коначно још једну ствар могу да прецртам са списка: пронашла сам своје мало царство – стан. Али, иза тога се крије прилично дуг и мукотрпан посао. Посао који још теже пада када сте у изузетно великом граду, када га не познајете довољно, када јурите са посла на „инспекције“ станова и када немате ауто за те потребе, већ морате да се прилагодите јавном превозу.

 

Опширније

 


loading
giuseppe zanotti scarpe giuseppe zanotti outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti scarpe italia outlet giuseppe zanotti scarpe italia giuseppe zanotti scarpe outlet giuseppe zanotti italia giuseppe zanotti Pandora Australia Pandora Sale Pandora Charms Pandora Jewelry Pandora Charms Australia Pandora Ireland Pandora Ireland Pandora Charms Ireland Pandora Bracelets Ireland Pandora Ireland cheap ralph lauren ralph lauren cheap ralph lauren outlet ralph lauren australia ralph lauren outlet australia cheap ralph lauren polo Tiffany Sale Tiffany UK Cheap Tiffany Michael Kors UK Michael Kors Outlet Michael Kors Bags Michael Kors Outlet UK thomas sabo onlineshop thomas sabo online shop thomas sabo sale thomas sabo outlet http://www.kwindy.com/ Thomas Sabo Charms